Fri fragt ved køb over 399.- | Hurtig levering | Sikker betaling |

Ofte stillede spørgsmål

Din guide til sikkerhed

Ofte stillede spørgsmål

Vi håber, denne side kan være behjælpelig med at svare på dine spørgsmål.
Skriv til os under kontakt ved andre spørgsmål.

HVORNÅR FÅR JEG MIN PAKKE?

Vi sender med PostNord, og du får din pakke mellem 1–3 dage. Du bestemmer selv, om vi skal sende til en pakkeshop, eller om du ønsker hjemmelevering.

HAR I EN FYSISK BUTIK?

Vi har desværre ikke en fysisk butik. Vi har kontor på Vesterbro. Vi er en online forretning, så alle kan købe produkter, uanset hvor I er og hvornår på døgnet. 

ER HEARTCUP ET SOCIALT ANSVARLIGT FIRMA?

Vi er meget stolte og fokuseret på en bæredygtig forretning, som skal tjene os alle. Vores sortiment er designet til at kunne ramme så mange som overhovedet muligt, forstået på den måde, at vi alle er bygget unikt og har forskellige behov. Vi tilbyder derfor både en blød og en fast kop i tre forskellige størrelse, 2 farver og i forskellige kombinationer, som man ikke har set i Danmark før. Vi er de første der tilbyder HeartCup menstruationsdisk, og det er vi stolte af.

Der er naturligvis certifikater på alle produkter, så alt er testet og godkendt. 

Pt. er produktionen desværre i Kina (da vi ikke er store nok endnu), men målet er at flytte produktionen til Europa, da vores silikone er udviklet og produceret i Tyskland. Dette for at undgå unødvendig transport.

Derudover er al vores emballage FSC certificeret. Det gælder både sleeve om æsken og æsken, som kopperne ligger i, som i øvrigt er en meget ekslusivt æske uden logo. Dette er i håb om, at man så har lyst til at genbruge æsken til evt. smykkeopbevaring. Æsken indeholder en personlig hilsen indeni – et positivt citat, så man får en god start på dagen. På denne måde mindsker vi ressourcespild. På bagsiden af sleevet finder man brugervejledning. Sleeve og æske er den samme, uanset hvilken pakke/kombination af kopper, som man køber hos os. Vi tilbyder pakker efter behov, hvor man opnår yderligere rabat, f.eks. en mor & datter pakke. På den måde mindsker vi ressourcespild på  emballage, og forbrugeren sparer 50 % på næste kop. Win win.

Derudover bliver forsendelsen ligeledes i FSC. Ja, det koster noget mere, men vi vil hellere tænke på fremtiden frem for bundlinjen. Det er netop formålet med virksomheden – vi skal have hjertet det rigtig sted. Hvilket får mig til at fortælle, at hver gang der bliver solgt et produkt i vores webshop, så donerer vi en HeartCup til Mødrehjælpen. På den måde kan vi sammen hjælpe i flok og støtte dem, der har brug for hjælp.

ER I EN DANSK VIRKSOMHED?

Ja, det er vi! Vores mærkesager og passion er bl.a. at tage fat om tabuer og gøre en forskel mht. bæredygtighed og donation, fordi vi ønsker at gøre en forskel for dig og verden.

FORTRYDELSESRET OG RETURNERING

Ifølge forbrugeraftalelovens §17 yder HeartCup 14 dages fortrydelsesret på køb af varer. Du har ret til at fortryde dit køb, hvis du skriver en mail til heartcup@heartcup.dk senest 14 dage efter modtagelsen af varen, hvortil standardfortrydelsesformularen bedes være udfyldt og sendt med (jf. formularen nederst i handelsbetingelserne). Varer kan herefter returneres for ombytning eller refundering af penge, såfremt emballagen er intakt og varen ikke er taget i brug.

I følge forbrugeraftalelovens §18 stk. 5. kan du ikke bytte eller fortryde dit køb, hvis du har åbnet den forseglede emballage (af sundhedsbeskyttelses- og hygiejniske årsager).

Du kan returnere varen til os ved at:

– nægte at modtage varen. Varen returneres til forhandleren uden udgifter for dig som kunde.
– tilbagesende den ubrugte vare til HeartCups XX DontWaste ApS, Bustrupgade 12 3 th, 1737 København V, senest 14 dage efter du har meddelt HeartCups XX DontWaste, at du har fortrudt dit køb.

Du skal selv betale portoen for at sende varen tilbage til os. HeartCups XX DontWaste modtager ikke varer sendt pr. efterkrav eller pakker med mangelfuld porto.

Når du fortryder købet, tilbagebetaler vi varens købspris ved en tilbageførsel til dit betalingskort eller din bank. Beløbet bliver først overført, når vi har modtaget varen retur og kontrolleret, at tidsfristen er overholdt, samt forseglingen på emballagen ikke er brudt.

Standardfortrydelsesformular

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

– Til [her indsættes den erhvervsdrivendes navn, fysiske adresse og i givet fald faxnummer og e-mail-adresse af den erhvervsdrivende selv]:

– Jeg/vi (*) meddeler herved, at jeg/vi (*) ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores (*) købsaftale om følgende varer (*)/levering af følgende tjenesteydelser (*)

– Bestilt den (*)/modtaget den (*)

– Forbrugerens navn (Forbrugernes navne)

– Forbrugerens adresse (Forbrugernes adresse)

– Forbrugerens underskrift (Forbrugernes underskrifter) (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

– Dato

Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er et alternativ til bind eller tamponer og er udviklet for at gøre menstruationsperioder lettere, sundere og billigere.

HeartCup menstruationskop fungerer som en lille beholder, der opsamler blodet effektivt.

HeartCup er fremstillet af 100 % medicinsk silikone og forstyrrer derfor ikke kroppens naturlige balance.

Efter tømning og rengøring kan den bruges igen og igen i modsætning til bind eller tamponer, som kun kan bruges én gang. HeartCup kan anvendes i op til 10 år.

HeartCup er derfor et miljøvenligt og billigt alternativ til bind og tamponer.

Fordele ved en menstruationskop

HeartCup er nem at anvende og kan bruges i op til 12 timer.

HeartCup rengøres nemt, og genanvendeligheden gør, at du slipper for at købe tamponer og bind.

HeartCup er et bæredygtigt produkt og en god og sikker investering. Du kommer til at spare rigtig mange penge, idet HeartCup kan genanvendes i op til 10 år.

Din menstruation er helt lugtfri, og du undgår tørhed samt mindsker risikoen for at få TSS, også kaldet tamponsyge.

HeartCup kan ikke mærkes du kan frit løbe, svømme, cykle, træne du har din frihed 100% som du plejer.

Hvordan er en menstruationskop økonomisk?

HeartCup er en sikker og bæredygtig investering for dig, fordi du vil spare rigtig mange penge i fremtiden, da HeartCup kan genanvendes i op til 10 år.

Hvad er dit årlige forbrug på bind eller tamponer?

Bibbis forbrug var ca. kr. 80 pr. mdr. i gennemsnit = pr. år kr. 960 x 10 år kr. 9.600 Bibbi fik derfor en besparelse kr. 9.371 – når HeartCup på kr. 229,- er fratrukket.

Hvad vil din besparelse være ved brug af HeartCup?

Er den sikker at bruge?
 
 
Kan man tisse med en HeartCup?

Det er intet problem at tisse, da menstruationskoppen opsamler blod og ikke urin.

HeartCup indsættes i skeden, og din urin kommer fra urinrøret. Du behøver derfor ikke at fjerne koppen, når du skal tisse.

Hvis du derimod bruger tamponer, har du en snor, der kan absorbere uønskede væsker og give lugtegener. Den bekymring har du ikke med HeartCup – så du kan roligt gå på toilettet, som du plejer, uden at din menstruationskop er i vejen.

Hvordan tømmer jeg min menstruationskop uden en vask?

Det er altid bedst at have en håndvask ved siden af, når du skal tømme din menstruationskop, men det ikke altid muligt, hvis man skal tisse ude i naturen eller på et offentligt toilet.

Men bare rolig, det kan sagtens lade sig gøre at tømme din kop uden en håndvask.

Start med at vaske hænder, inden du går ind på et offentligt toilet.

Hvis du ikke har adgang til vand, kan du bruge toiletpapir til at rense den og herefter vaske koppen, så snart du får mulighed for det.

Hvor længe holder en menstruationskop?

Materialet er testet og kan holde i helt op til 10 år. 

Menstruationskoppen bliver dog misfarvet med tiden, men det har ingen betydning for brugen af den. 

Hvis din menstruationskop revner eller bliver klæbrig, er det tid til en ny. 

Du kan sagtens bruge HeartCup, hvis du er jomfru

Vælg Mini, hvis du er teenager eller har behov for en mindre størrelse. Vælg Regular, hvis du er voksen.

Du kan godt bruge HeartCup, hvis du bruger en kobber eller hormonspiral

Vi anbefaler, at du kontakter din læge, sygeplejerske eller gynækolog først, da alle kvinder er bygget forskelligt.

Har du tidligere været diagnosticeret med TSS?

Brug ikke HeartCup eller andre vaginale enheder.

En lærerig video med mange detaljer

Her kan du få en meget bedre forståelse for – hvad der sker helt ned i detaljen.

https://www.youtube.com/watch?v=qgdPI7oqmRE

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse?

Det kan være rigtig svært, da ingen af os er ens, og vi har forskellig kropsbygning samt behov.

Størrelsen afhænger typisk af to ting:

  1. Hvor kraftigt bløder du?
  2. Hvordan er din kropsbygning?

HeartCup har forsøgt at gøre det lidt lettere ved at opkalde størrelserne efter ens blødningsflow;

Dvs. du kan vælge mellem 3 forskellige størrelser:

  1. Mini (anbefales ved let blødning eller lav livmoderhals)
  2. Regular (anbefales ved medium blødning eller medium livmoderhals)
  3. Heavy (anbefales ved kraftig blødning eller høj livmoderhals)

Tanken bag er naturligvis, at det skal afspejle sig i blødningsmængden præcist som ved valg af tamponstørrelse. Hvis du bruger mini tamponer, kan du vælge HeartCup Mini, og hvis du bruger regular tamponer, kan du vælge HeartCup Regular. Bruger du super tamponer, kan du vælge HeartCup Heavy.

Husk at størrelsen naturligvis også skal passe til din kropsbygning samt alder.

Er du teenager eller en ung pige, anbefaler vi Mini.  

HeartCup har 2 forskellige typer menstruationskopper – og hvorfor det? 

  1. Classic menstruationskop, som er en blød kop, anbefales til sensitivt og normalt underliv. Det er den perfekte starter kop – 9 ud af 10 af vores testpersoner er VILDE med den.
  2. Active menstruationskop, som er en fast kop, anbefales til hende, der bløder kraftigt, og som har en meget trænet eller stærk bækkenbund. Denne model er perfekt til dig, der tidligere har prøvet en kop, som ikke kunne folde sig ud, da den kop sikkert har været alt for blød i forhold til din kropsbygning.