Fri fragt ved køb over 399.- | Hurtig levering | Sikker betaling |

Hvordan

En guide til din sikkerhed

Sådan bruger du den

Prep din HeartCup menstruationskop

Inden at du anvender din HeartCup menstruationskop, skal du desinficere menstruationskoppen.

Du kan bruge en HeartCup Wave, som er en desinficerende kop, der skal i mikrobølgeovnen i få minutter, alt efter styrken på din mikrobølgeovn. Husk at lade den afkøle, inden du tager menstruationskoppen ud.

Du kan også koge din HeartCup i en gryde med kogende vand i 3-5 minutter. Det er vigtigt, at HeartCup ikke rammer bunden af gryden, Placer evt. menstruationskoppen i et piskeris, eller anvend et vandbad med kogende vand placeret i gryden med kogende vand.

Vi anbefaler, at du desinficere din menstruationskop, ved hver menstruation, både før og efter perioden. Dette for at holde din HeartCup pæn og vigtigst ren. Opbevar derefter din HeartCup i den bløde bomuldspose, når menstruationen er slut.

Vask dine hænder grundigt

Hygiejne er vigtigt, særligt ang. dit underliv, der kan være sensitivt vedr. bakterier. Så sørg for, at dine hænder er rene, før og efter håndtering af din HeartCup menstruationskop.

Sådan kan du folde din HeartCup

Fold din HeartCup menstruationskop, som vist ved illustrationen. Vi anbefaler HeartCup-folden, også kendt som C-folden, Punch-down eller S-folden. Se flere foldemetoder, i videoen efter denne instruktionsvejledning på denne webside.

I begyndelsen kan du prøver dig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for din krop. Hvilken kropsposition, der fungerer bedst for dig, når du indfører din HeartCup menstruationskop – Du kan f.eks. sidde på hug, løfte det ene ben, stå op eller sidde på toilettet.

Der er mange metoder og alle kroppe er forskellige. Vælg en kropspositur der er rar for dig, og som også er optimal vedr. præcis placering af menstruationskoppen. For nogle, er metode og teknik intuitiv og for andre skal der udforskes indtil at menstruationskoppen bliver placeret præcist og ubesværet.

Stol på dig selv og føl efter, når du indfører din HeartCup i skeden

Vær afslappet i underlivet, inden og ved indførelsen af din menstruationskop. Indsæt HeartCup menstruationskop, sammenfoldet som illustreret foroven, og fortsæt indførelsen af menstruationskoppen til den føles præcist placeret. Du skal sikre dig, at HeartCup menstruationskop er foldet korrekt ud. Dette kan du sikre dig, ved at føle efter, med finger. Hvis at menstruationskoppen, ikke bliver foldet korrekt ud, når mesnstruationskoppen er blevet placeret, kan du udtage din menstruationskop igen og gentage processen.

Du kan også forsøge, at dreje/tviste, menstruationskoppen rundt, oppe i skeden, til at menstruationskoppen er placeret præcist. I begyndelsen kan det kræve lidt øvelse, inden teknikken sidder på fingerspidserne. Det er helt normalt. Husk, at øvelse gør mester, så øv dig, gerne ofte, med at placere menstruationskoppen præcist. Det tager i gennemsnit op til 3 cyklusser, før rutinen er helt på plads,

Du kan med fordel, også øve dig, mellem dine menstruationer, for hurtigere, at kunne mestre teknikken. Indførelsen af HeartCup menstruationskoppen kan blive mere gnidningsfri, hvis du derved anvende vand eller vandbaseret gel. – Anvend aldrig silikonebaseret eller oliebaseret gel.

HeartCup giver dig frihed i op til 12 timer 

Menstruationskoppen, kan anvendes hele døgnet, ved op til max. 12 timer ad gangen. Menstruationskoppen giver dig b.la. frihed ved svømning, sport etc. og fjerner evt. bekymring om lugt fra menstruationsbind og eller lækage fra menstruationskoppen. Særligt også, hvis du anvender og ofte skifter trusseindlæg eller genanvendeligt menstruationsbind.

Tøm ellers din menstruationskop efter behov, alt afhængigt blødningsmængden og temperament.

Forsøg dig frem i begyndelsen. Du finder hurtigt din egen rytme, for hvor ofte du skal tømme din HeartCup menstruationskop. Et godt råd vedr. begyndelses processen, når du anvender HeartCup menstruationskop, er at du kan tømme din HeartCup, så ofte, du ellers ville skifte hygiejnebind eller tampon. Dette kan give dig en fornemmelse for rytmen ang. tømning af din HeartCup menstruationskop.

Indtil, at du er blevet fortrolig med metoden og din anvendelse af menstruationskoppen, er det “altid” en god ide, at anvende trusseindlæg eller genanvendeligt menstruationsbind. Derved elimineres evt. tvivl vedr. om din HeartCup menstruationskop er placeret korrekt, 

Sådan tømmer du din HeartCup

Vask dine hænder grundigt, som beskrevet, før du udtager din HeartCup menstruationskop. Derefter skal du hive stille og roligt, ved stilken af din menstruationskop. Anvend evt. også dine mavemuskler, til at skubbe menstruationskoppen ud. Klem forsigtigt i bunden af menstruationskoppen, for at frigøre vakuummet i menstruationskoppen. Hiv, derefter fortsat menstruationskoppen stille og roligt ud. Husk at holde koppen, så lodret som muligt, så at blodet bliver i menstruationskoppen, indtil at du bevidst, kan tømme indholdet af din menstruationskop  i toilettet.

Sådan rengør du din HeartCup

Rens koppen grundigt. Du kan evt. medbringe en fyldt vandbeholder f.eks. en flaske, som mobil vandhane. Den vil kunne anvendes, til at rense din menstruationskop i toilettet, så at du undgår blod i håndvasken. Hvis du ikke har adgang til vand, kan du bruge toiletpapir til at rense den. Vask koppen, så snart du får mulighed for det.

Indsæt din HeartCup menstruationskop igen, hvis du fortsat har menstruation.

Download den overstående vejledning

 

Instruktionsvideo til HeartCup